Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

05-07-2007 | sneukelroute - Brugge


aandachtig luisterend


Op 5 juli 2007 om 14.00 uur verzamelden we aan de ingang van de Bond Moyson, waar Sandra ons een hartverwarmend welkom gaf en een zintuigvolle namiddag toewenste .
Onder begeleiding van Michèle en Martine vertrokken we naar de Markt waar we met een intermezzo aan het standbeeld van Pieter & Jan naar de Jan Van Eyckplaats gingen en daar onze gids vonden.
Via het theater naar de markt waar we de heerlijke geur van de brugse frietjes mochten opsnuiven.Verder richting de Burg met een stop in de Garre waar we een goeie Tripel dronken en genoten van een heerlijk stukje Brugse Blomme kaas.
Van daaruit via de Burg en de Blinde ezelstraat naar de Vismarkt, waar ondertussen onze gidse honderduit vertelde over alle bezienswaardigheden van het mooie Brugge, terwijl wij genoten van een heerlijk stukje haring.
Via den Dijver en de brug Der Zuchten vervolgden we onze wandeling door het oude St Jans Hospitaal onderwijl genietend van Brugse Kletskoppen en overheerlijke pralines.
Zo kwamen we aan op het Walplein waar we afscheid namen van onze gidse die we uitgebreid bedankten.
Hier werden we opgewacht door een plaatseijke gids van het museum : Brouwerij de Halve Maan.We kregen er een pracht rondleing met een prachtig uitzicht van de Brugse daken, voor onze inspanning ( 220 trappen ) trakteerden ze ons op een heerlijke frisse Brugse Zot.
Om te eindigen schotelden ze stoofvlees met frietjes voor begeleid van een Brugse Zot voor de liefhebbers ( die heel talrijk waren ..)
Er werd nog een beetje nagepraat en rond 20.00 uur, buikje rond en tevreden werd er afscheid genomen en bedanken we nogmaals Michèle en Martine voor deze mooie namiddag.

meer fotos in de rubriek Foto album hoofdstuk uitstap rode mantel.

26-05-2009 | Bezoek aan Dudzele en Damme

en we gaan nog niet naar huis enz... enz.. smile onze gidse Danny werken geen rugklachten vandaag

Op dinsdag 26 mei 2009 .

Het begon heerlijk met wijnproeven, als starter kun je , je niks anders wensen.Muziek en hopla iedereen op de dansvloer nadat we ondertussen een Romeinse toga hadden aangetrokken( onder muzikale begeleiding ).
Na een heerlijke maaltijd, een begeleid bezoek aan Damme onder de paraplu en de gids Danny.Het terrasje werd vervangen door een warme koffie.